Artikels schrijven

Dit zijn een paar richtlijnen voor het schrijven voor SEO Crew. Deze pagina wordt regelmatig geupdate en verbeterd.

De keywords

De titels en eventueel andere keywords die ik aangeef zijn erg belangrijk, die dus altijd zo laten zoals ik ze je doorgeef. Ik baseer deze op research dat ik met m'n eigen SEO tool doe, rankshaper.com. Met de titel wil ik bijna altijd scoren in google, om boven in pagina 1 te komen voor mensen die zoeken naar de exacte titel.

Het is dan goed om mensen op de pagina te houden met de eerste alinea. Dus indien mogelijk lezers geven wat ze zoeken wanneer ze die keywords bij google intypen.

Het is handig als je altijd intro en "conclusie" in artikels hebt. In de intro dan ook liefst de exacte titel gebruiken, waar mogelijk in de eerste zin.

Onderzoek

Het is belangrijk om te kijken naar andere resultaten voor de keywords. Je mag geen tekst daarvan letterlijk kopiƫren maar je kunt natuurlijk wel creatief ermee aan de slag. Het resultaat moet bij Copyscape.com niet als "kopie" worden gezien.

Als je goede informatie vindt bij websites van Wikipedia, overheden, gerenommeerde kranten (bijv. NRC, Volkskrant) kun je de link daarheen graag in de tekst laten staan. Het is altijd goed om te linken naar dit soort bronnen.

Aanleveren teksten

Het handigste is als je de teksten als .rtf stuurt.

Zie ook

https://moneyless.org/write