Hoe vergaderen

Vergaderen is iets dat elk bedrijf deze dagen dient te doen. Dit is vooral met de reden om het bedrijf beter te laten werken en meer winst te maken, plannen te bespreken over de toekomst en als laatste, maar zeker niet de minste, het teamwork te verbeteren tussen de managers en bestuursleden.

Vergaderingen kunnen vaak lang duren en daarom is het van belang dat er een soort tempo in de vergadering blijft. Daarom hebben we hier voor u een klein stappenplan opgesteld, waardoor je je vergadering op tempo blijft houden en dus niet uren lang achtereen aan het vergaderen bent.

Stap 1: Zorg dat iedereen geinformeerd is.

Zorg er ten alle tijd voor dat ieder lid van de vergadering op de hoogte is van de informatie, zowel als de tijd van aanvang. Het is niet te geloven hoe vaak het dagelijks voorkomt dat men de verkeerde informatie voor zich heeft en hierdoor te laat is voor de vergadering.

Stap 2: Prioriteiten stellen.

Wanneer je vergaderd in een tijd die je vooraf hebt ingesteld, vergeet dan niet wat de prioriteiten zijn! Het komt heel erg vaak voor dat er over een onderwerp gediscussieerd wordt dat uiteindelijk langer duurt van vooraf ingedacht werd. Behandel hetgeen dat behandeld moet worden en zorg ervoor dat er geen “side-tracking” gebeurt. Met side-tracking bedoelen we dat er een topic geintroduceerd wordt, en er vervolgens veel en veel meer vragen ontstaan waarvan men antwoorden wil hebben. Dit kan een zeer lange tijd duren en zorg er hierom ook voor dat dit voorkomen wordt. Voor deze nieuwe opkomende vragen, kan het beste een aparte vergadering afgesproken worden.

Stap 3: Wees ten alle tijden direct en straight to the point

Niets kan een vergadering langer laten duren dan een onduidelijk antwoord. Het is belangrijk om je te realiseren dat je in een vergadering allemaal aan dezelfde kant staat en het bedrijf alleen maar beter kan presteren wanneer je duidelijk tegenover elkaar bent. Geef daarom directe en duidelijke informatie zodat andere hier indien nodig alleen maar mee kunnen helpen.

Probeer deze stappen in gedachte te houden bij het vergaderen, zo zal u zien dat alles veel sneller en gemakkelijker kan!