Ervaring met CMS'en

Ik heb aan websites gewerkt voordat ik ben afgestudeerd als wiskundige. In 1999 ben ik begonnen bij Free-Online, waar ik aan een PHP3/MySQL app heb gewerkt. Daarna snel overgestapt naar PPC in Nijmegen, een Microsoft/ASP shop gerund door supertoffe mensen. Maar ja, wel Microsoft, en eind 2001 heb ik mezelf voorgehouden om uitsluitend met vrije software te werken, een keuze waarvan ik zeker geen spijt heb gehad. Python is mijn favoriete programmeertaal, maar in het webwereldje kom je op een bepaalde manier toch altijd vanzelf weer terecht bij PHP. In al die tijd heb ik met systemen gewerkt waar ik me nu niet eens de naam meer van kan herinneren, en af en toe toch noch aan proprietaire systemen gewerkt, zoals bijvoorbeeld een tijdje bij Hyves, maar dat was voor een heel groot gedeelte toch gebaseerd op open source libraries.

In 2008 heb ik mijn eerste Drupal site opgezet, voor het meubelbedrijf van mijn familie. Sindsdien heb ik gemiddeld elke maand een nieuwe Drupal site online gegooid. De ene pretentieuzer dan de andere. Een paar maanden geleden heb ik dan ook eindelijk mijn blog omgezet naar Drupal omdat het me toch wat makkelijker leek om informatie te ordenen in Drupal. WordPress is een perfect systeem voor een simpele blog, maar als je wat meer complexiteit en variatie in je site wilt zijn Joomla en Drupal toch betere oplossingen.

In 2009 ben ik ook begonnen met CiviCRM, een prachtig systeem voor non-profit stichtingen. Fundraising, ledenbeheer, en alles wat een stichting nodig heeft aan constituent relationship management, bijna out of the box. Ik heb een aantal van zulke systemen opgezet en voor mijn deeltijd baan in Brussel ook een aantal aanpassingen doorgevoerd. Ik ben ook erg geïnteresseerd in andere CRM oplossingen, zoals bijv. SugarCRM, en dit project is een prima excuus om daar eens wat dieper in te duiken.

Last but not least heb ik ook veel ervaring opgedaan met hosting van websites: Apache, nginx, MySQL, scaling, security en performance en ook hier en daar een in house oplossing voor Redmine (Ruby) of Django (Python).